OMV Petrom a raportat afaceri de 14,6 mld. lei la nouă luni şi un profit net de 1,8 mld. lei. Pe bursă, acţiunile au scăzut joi cu 1,36%

Autor: Alina-Elena Vasiliu 10.11.2017
OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie industrială din România şi cel mai valoros emitent de la bursa românească, a raportat un profit net de 1,85 miliarde de lei pentru primele nouă luni din acest an, în creştere cu 110% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, în timp ce afacerile au urcat cu 18% la 14,6 mld. lei. Ieri după anunţ acţiunile scădeau la bursă chiar şi cu 0,7%.
 
„Am beneficiat de creşterea co­taţiilor la mărfuri şi de marje de ra­fi­na­re foarte solide. Pentru 2017, esti­măm un nivel al investiţiilor sub 0,7 mld. euro, menţinându-se totodată es­ti­­­­mările privind declinul producţiei me­dii zilnice. Recent am observat pro­gre­se în privinţa propunerilor guver­na­men­­­tale referitoare la regimul re­de­ven­ţe­lor onshore şi offshore, pre­cum şi la cadrul operaţional al activi­tă­ţilor off­shore”, spune Mariana Gheor­ghe, di­rec­tor general executiv al OMV Petrom.