Fostul premier, Victor Ponta, despre inaugurarea stadionului din Craiova: Doream să vin, nu am fost invitat

Autori: Liviu Dadacus , Mediafax 11.11.2017

„Mă bucur foarte tare că Stadionul <<Ion Oblemenco>> a fost finalizat la doi ani şi jumătate de la semnarea contractului. Craiova şi oltenii meritau cu adevărat un stadion european şi sunt convins că pe noul stadion vor vedea din nou meciuri istorice de fotbal dar şi alte tipuri de spectacole. Felicitări autorităţilor locale şi constructorilor”, a scris Ponta pe Facebook.

„P.S.: Regret că nu am fost invitat la evenimentul de inaugurare unde aş fi venit cu mare plăcere. Am însă în colecţia mea de amintiri bucăţică din vechiul gazon şi sunt mândru de asta. Politica nu e ca fotbalul: eu doream să vin şi nu am fost invitat - Liviu Dragnea a fost invitat şi nu a putut să vină. Aşa că din cei trei care am pornit lucrările a rămas doar Olguţa”, a adăugat Ponta.

Noul stadion din Craiova a fost inaugurat, vineri seara, cu un spectacol şi cu un meci amical pe care echipa locală îl susţine cu echipa cehă Slavia Praga, la eveniment fiind luând parte mai multe glorii ale fotbalului din Bănie, dar şi politicieni.

Noua arenă din Bănie şi-a deschis porţile, vineri, cu meciul amical dintre Universitatea Craiova - Slavia Praga. Muzică, proiecţii cu momentele de aur ale clubului, prezentarea jucătorilor şi un show pirotehnic au deschis prima seară în care au loc competiţii pe noul stadion.

Printre cei care au concertat s-au numărat Ciry Meyer, primul interpret al imnului Universităţii, şi Andrei Păunescu, fiul poetului Adrian Păunescu, autorul versurilor acestui imn.

La eveniment au participat artişti şi foşti jucători, glorii ale fotbalului oltean, cei care au scris istorie pe „Ion Oblemenco”. Printre cei prezenţi s-au numărat fostul selecţioner Victor Piţurcă sau actorul Mugur Mihăescu.

Nu au lipsit reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene, dar şi politicieni, printre care Olguţa Vasilescu, Claudiu Manda şi Paul Stănescu.

„Este o realizare pe care ne-am dorit-o si care a ajuns la bun sfârşit”, a declarat Olguţa Vasilescu.

Lucrările la stadion au început în septembrie 2015, iar valoarea totală a contractului a fost de 216.068.596,92 lei cu TVA.

Noul Complex Sportiv ”Ion Oblemenco” din Craiova a fost conceput pentru a putea găzdui meciuri din cadrul UEFA Euro 2020 Tournament, FIFA WORLD CUP, UEFA Champions League, UEFA Europa League, FRF – Liga I.

Stadionul va putea fi folosit, de asemenea, pentru alte tipuri de sporturi, precum rugby, oină, hochei pe iarbă, mini-hochei sau fotbal american. De asemenea, în incinta complexului sportiv se vor putea organiza şi concerte, târguri, expoziţii, evenimente culturale şi sociale.