Luni, o discuţie de 4 miliarde de euro la ZF Digital ´17: Ce vor spune directorii celor mai mari companii din telecom, care sunt ameninţările pieţei din România, cine câştigă şi cine pierde teren, cine va rămâne în piaţă şi peste cinci ani

Ziarul Financiar 12.11.2017

Liudmila Climoc - CEO al Orange România, Murielle Lorilloux - CEO al Vodafone România, Miroslav Majoros - CEO al Telekom România, Robert Redeleanu - CEO al UPC România & Ungaria şi Valentin Popoviciu - vicepreşedinte al RCS&RDS - cei mai puternici oameni de pe piaţa locală de telecomunicaţii - vor participa în prima zi a ediţiei din acest an a conferinţei ZF Digital la ceea ce se anunţă a fi dezbaterea anului din industria locală de comunicaţii.

ZF Digital ’17 va avea loc pe 13 şi 14 noiembrie la hotelul Marriott din Bucureşti, iar panelul dedicat operatorilor locali de telecomunicaţii - la care cei cinci invitaţi menţionaţi au confirmat participarea - va avea loc în prima zi a evenimentului. Dezbaterile din cadrul conferinţei au loc în contextul în care pachetele de servicii convergente fix-mobil par să fi urcat într-adevăr în lista de priorităţi pentru majoritatea operatorilor mari de pe piaţă.

Piaţa telecom din România se situează în jurul a 4 miliarde de euro pe an, cu o competiţie acerbă între companii. Analiştii spun că sunt prea multe companii mari străine pe piaţă - Orange, Vodafone, Telekom, UPC, ca să aibă loc toate, la care se adaugă şi comcurenţa venită din partea RCS/Digi, firmă românească care este văzută ca principala ameninţare de toţi: se mişcă bine, are preţuri mici plus că nu duce în spate birocraţia multinaţionalelor.

Dincolo de ceea ce se vede, toţi dicută cu toţi pentru a găsi o soluţie de consolidare, începând de la a face investiţii comune până la a găsi variante de fuziuni şi achiziţii.