Proprietarul fabricii româneşti de medicamente AC Helcor din Baia Mare: Încercăm să găsim o nişă pe care să supravieţuim, investim în produsele naturiste dacă medicamentele compensate au devenit nerentabile

Autor: Mirabela Tiron 15.11.2017

Coriolan Pop, medicul chirurg care controlează fabrica de medicamente AC Helcor din Baia Mare, o unitate de producţie activă din 1992 pe piaţă, care estimează anul acesta afaceri de circa 15-18 milioane de lei, spune că va dubla producţia de suplimente alimentare dat fiind că medicamentele generice compensate au devenit nerentabile odată cu creşterea taxei clawback.

„Avem 130 de angajaţi şi trebuie să menţinem cumva personalul, aşa că încercăm să găsim o nişă pe care să supravieţuim. Investim în dublarea capacităţii de producţie pentru produsele naturiste (suplimentele alimentare - n.red.). Medicamentele compensate au devenit nerentabile, avem în portofoliu doar medicamente cu preţ sub 25 de lei”, a declarat Coriolan Pop pentru ZF. Antreprenorul spune că va investi circa 100.000 de euro pentru dublarea capacităţii de producţie pentru suplimentele alimentare, o nişă cu potenţial de dezvoltare, unde nu există taxa clawback.