Felix Stroe: Unitatea de implementare a autostrăzii Ploieşti-Braşov, operaţionalizată până în ianuarie 2018

Autor: Mediafax 16.11.2017
Ministrul transporturilor a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de guvern, că, în cazul autostrăzii Ploieşti-Braşov, uni­tatea de implementare a pro­iectului va fi operaţionalizată şi în stare de funcţiune până pe 15 ianuarie 2018.
 
„La Ministerul Transpor­turilor s-a efectuat o foaie de parcurs foarte concretă, un plan de măsuri şi termene care v-a fost prezentat. Azi vă supunem aprobării memoran­dumul pen­tru împrumutul de 35 mil. euro, care, în prin­cipal, este alocat efectuării de analize, studii geotehnice, topografice, expro­prieri etc., documentaţii teh­nico-eco­nomice. Vreau să informez că cel târziu la data de 15 ianuarie unitatea de imple­mentare a proiectului va fi opera­ţionalizată şi în stare de funcţiune“, a declarat ministrul transporturilor, Felix Stroe, la începutul şedinţei de guvern.
 
Discursul ministrului trans­porturilor l-a determinat pe premierul Mihai Tudose să reacţioneze: „Aşa să vă dea Dumnezeu să fie!“.
 
Ministrul delegat pentru fondurile europene, Marius Nica, a declarat, la începutul şe­dinţei de guvern din 18 octombrie, că Banca Mondială a fost de acord să gestioneze împreună cu autorităţile ro­mâne construirea autostrăzii Ploieşti-Braşov. „În urma dis­cuţiilor purtate în ultimele şase luni, am reuşit să convin­gem Banca Mondială să ne acorde sprijinul şi să gestionăm îm­preună proiectul de autostradă Ploieşti-Braşov“, a declarat Marius Nica.
 
Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit, pe 31 octombrie, la Palatul Victoria, cu o delegaţie a Băncii Mondiale care i-a adus la cunoştinţă că instituţia finan­ciară a decis să ofere asistenţă în ceea ce priveşte implementarea proiectului autostrăzii Ploieşti-Braşov. Delegaţia Băncii Mondiale a fost condusă de Tatiana Proskuriakova, ma­nager de ţară, care l-a informat pe premierul Tudose de decizia luată de către BM. „Salutăm decizia Băncii Mondiale de a sprijini modernizarea şi dez­voltarea infrastructurii de trans­port din România, domeniu prioritar pentru guvern. Dorim ca acest proiect de importanţă strategică, finanţat de Banca Mondială, să reprezinte înce­putul unei schimbări de para­digmă în zona investiţiilor din infrastructura rutieră“, a de­clarat premierul Tudose.