„Ambulanţa privaţilor“ se îndreaptă spre afaceri de 40 milioane de lei şi o flotă de 330 de maşini

Autor: Mirabela Tiron 16.11.2017

Compania Ambulanţa BGS Medical Unit, cel mai mare operator privat care oferă servicii de ambulanţă, controlată cu pachet majoritar de acţiuni de familia Oprea, estimează că va finaliza în acest an cu afaceri de circa 40 de milioane de lei, potrivit oficialilor companiei.

„Veniturile au crescut până acum cu 4-6% şi sperăm să finalizăm anul cu 40 de milioane de lei. Suntem furnizorii de ambulanţă pentru Regina Maria, Medicover, avem contracte cu toţi operatorii de dializă şi cu mai multe com­panii multinaţionale. Anul acesta am răspuns până acum la 30.000 de solicitări ale pacienţilor“, a spus pentru ZF Eduard Sersea, directorul companiei Ambulanţa BGS Medical Unit.

Printre clienţii companiei se mai numără operatorii privaţi de servicii medicale Centrul Medical Panduri, Gral Medical, Synevo, Medsana sau Academica, potrivit datelor de pe site-ul companiei. „Avem o flotă compusă din 300 de ambulanţe mici, fo­losite pentru transportul pacienţilor cu dializă, şi 30 de am­bulanţe mari (ARTI, de resuscitare şi terapie intensivă-n.red.). Doar anul acesta am cumpărat în leasing de la Citroën 40 de ambulanţe mici şi patru mari. Preţul unei am­bu­lanţe mari echipată variază între 50.000 de euro şi 120.000 de euro“.