Noi probleme pentru Ikea: Clienţii se plâng că mobila de sticlă explodează spontan, fără să o atingă nimeni

Autor: Alex Ciutacu 16.11.2017

Mai mulţi clienţi ai magazinului Ikea au raportat incidente cu privire la mese de sticlă achiziţionate din gama proprie a retailerului, susţinând că acestea explodează spontan, de multe ori fără a fi atinse de nimeni, potrivit New York Post.

O femeie din Indiana a povestit pentru publicaţia americană  că masa cu blat de sticlă a fiului său, produsă de furnizorul de mobilă, a explodat când acesta nu era în cameră.

„Pregăteam cina, când am auzit un sunet puternic, ca un boom, iar primul meu gând a fost că un copac s-a prăbuşit în casă, atât de puternic a fost sunetul”, povesteşte Holly Burns. „Masa cu blat de sticlă din camera lui s-a fărâmat. Practic a explodat”.

Mai devreme în această lună, un bărbat pe nume Richard Winship, din Marea Britanie a povestit pentru publicaţia Metro că în timp ce lua prânzul a auzit „un bang foarte puternic”.

„Era sticlă peste tot, dar nu era niciun motiv pentru explozie. Nu avem copii, animale, deci nu ştim care a fost cauza. Nimeni nu a atins-o”, spune Winship în legătură cu dulapul lui din sticlă Besta, achiziţionat de la retailerul de mobilă.

Mai devreme în acest an compania a emis o declaraţie în legătură cu o masă de sticlă din gama Salmi care a explodat fără niciun motiv într-o locuinţă din Ţara Galilor.

„Sticla noastră este testată riguros şi împlineşte cele mai înalte standarde”, a transmis compania.

În timp ce Ikea investighează evenimentele recente, Comisia de Siguranţă a Consumatorilor de Produse primeşte din ce în ce mai multe plângeri cu privire la obiec