Primul transplant de cap uman, realizat într-un mod neaşteptat: ''Toată lumea a afirmat că este imposibil''. Ce va urma

Autor: Alex Ciutacu 18.11.2017

Oamenii de ştiinţă au efectuat cu success primul transplant de cap, iar subiectul a fost un cadavru uman. Chirurgii susţin că sunt pregătiţi să efectueze operaţia şi pe o persoană vie, potrivit The Independent.

Chirurgul Sergio Canavero a devenit faimos după ce a susţinut că lucrează la primul transplant de cap efectuat pe un subiect uman. Acesta susţine că experimentul finalizat cu success pe un cadavru este dovada că planurile sale funcţionează.

Succesul transplantului este dovada că noile tehnici dezvoltate pentru reconectarea coloanei vertebrale, a nervilor şi a vaselor de sânge, pentru a permite ca două corpuri să funcţioneze împreună, sunt o reuşită, susţine chirurgul. De asemenea, experimentul demonstrează că operaţia poate fi finalizată într-un interval de 18 ore.

Chirurgul spune despre el însuşi că „a realizat primul transplant de cap de om”. Această reuşită i-ar permite lui şi echipei acestuia să încerce operaţia pe un subiect viu „imediat”.

Profesorul Canavero a câştigat faimă şi notorietate în urma afirmaţiilor legate de primul transplant de cap. A înscris primul pacient, un bărbat din Rusia pe nume Valery Spiridinov, a cărui cap va fi îngheţat şi apoi reconectat cu corpul unui alt donator.

„Primul transplant de cap pe un cadavru uman a fost realizat”, spune acesta. „Un transplant reuşit între capetele a doi donatori decedaţi este următorul pas”.