Ce puteţi citi în această săptămână în revista Business MAGAZIN: „Preţul corect al adevărului”

Ziarul Financiar 20.11.2017

♦ „Preţul corect al adevărului” este materialul de pe coperta Business MAGAZIN din această săptămână. Povestea lui Bradley Birkenfeld pare ruptă din filme: a lucrat timp de mai mulţi ani ca bancher, învăţând şi înţelegând practicile instituţiilor financiare, iar la un moment dat a înţeles că multe dintre lucrurile pe care le văzuse nu erau ceea ce păreau a fi. A decis să dezvăluie ceea ce ştia autorităţilor, sperând că asta îi va aduce imunitate şi va ajuta la dispariţia aşa-numitului „secret bancar elveţian”; nu a fost însă aşa, pentru că Birkenfeld a ajuns să fie singurul trimis la puşcărie la capătul unui proces care viza fraude de miliarde de dolari. Şi pentru că povestea sa pare ruptă din filme, Bradley Birkenfeld - care lansează zilele acestea cartea „Bancherul diavolului - Cum am distrus secretul bancar elveţian” - vrea ca următorul său proiect să aducă istoria sa pe marile ecrane.

♦ TAP Air Portugal, operatorul aerian portughez privatizat anul trecut, oferă un exemplu al supravieţuirii în peisajul plin de turbulenţe al aviaţiei europene. Care sunt paşii făcuţi de companie în scopul trecerii de la picaj spre o decolare rapidă, explică Fernando Pinto, CEO-ul TAP Air Portugal, pentru Business MAGAZIN.

♦ Sorin Stoica, care a dezvoltat afacerea Eturia, se aşteaptă ca în cinci ani să ajungă la pragul de 50 mil. euro cifră de afaceri, în condiţiile în care previziunile pentru 2017 se referă la încasări de 10 mil. euro, cu 40% mai mult decât în 2016. Mizează nu numai pe apetitul tot mai mare al românilor pentru vacanţe, ci şi pe digitalizare şi extin­derea pe alte pieţe, arată un articol din această săptămână. Ioana Mihai-Andrei