Povestea celei mai mari companii din judeţul Vaslui. „Am început cu câteva hectare şi am ajuns să lucrăm 5.000 de hectare de teren agricol“

Autor: Mădălina Dediu Panaete 21.11.2017

Plantagro-Com, cea mai mare companie din judeţul Vaslui, a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 380 mil. lei, în creştere cu 43% faţă de anul precedent, ara­tă datele de la Minis­te­rul de Finanţe.

Plantagro-Com este una dintre puţinele com­pa­nii cu capital majoritar pri­vat românesc care ocu­pă primul loc în topul firmelor din fiecare judeţ du­pă cifra de afaceri ra­por­tată în 2016. Cum a în­ceput povestea Plantagro-Com, companie pusă pe picioare de doi antreprenori locali?

„Afacerea Plantagro-Com a fost începută în ur­mă cu mai bine de 15 ani şi a activat iniţial în do­me­niul achiziţionării de cereale. La vremea res­pec­tivă nu avea terenuri agricole. Încet, încet afa­ce­rea s-a dezvoltat. Am început de la câteva hec­ta­re, iar acum am ajuns la 5.000 de hectare de te­ren agricol pe care îl lucrăm. Suntem prezenţi în su­dul, estul şi nordul ţării, dar în câţiva ani cred că vom fi cunoscuţi şi în vestul ţării“, a povestit Laura Şerban, director economic al companiei în cadrul evenimentului Campioni în business, or­ga­nizat la Iaşi. Plantagro-Com este controlată de Constantin Nechifor şi Daniel Nicolae Şer­ban, conform datelor de la Registrul Comerţului.