Noul model de Aston Martin pare scos direct dintr-un film cu James Bond. Vezi cum arată noua capodoperă

Autori: Alexandra Cepăreanu , Alex Ciutacu 26.11.2017

După mai mult de zece ani de calitate, a venit timpul pentru Aston Martin să retragă de pe piaţă legendarul model sport Vantage. Pentru a înlocui ceea ce s-a dovedit a fi cel mai de succes model din istoria companiei, Aston Martin a decis să prezinte marţi următoarea generaţie de Vantage, relatează Business Insider.

„Sunt extrem de încântat de ceea ce am creat: un nou Vantage care este mai explicit ca aspect şi intenţie”, spune Andy Palmer, CEO al companiei.

Sub capota elegantă a noului Aston găsim un motor V8 de 4 l, dublu-turbo, împărţit în coupe-ul DB11 V8 şi Volante convertible. Acesta produce 503 cai putere şi este cuplat la o transmisie automată în 8 trepte ZF montate pe spate.

Aston a spus că noul model de 3,373 de kilograme poate atinge viteza de 60 de km/h în 3,6 secunde, din plecarea de pe loc. Viteza maximă pe care o poate atinge fiind de 195 km/h.

Aproximativ 70% din structura de aluminiu a maşinii este nouă. Prin amplasarea motorului cât mai departe de saşiu, Aston a realizat o structură perfectă de 50-50 faţă spate a maşinii.

În plus, Vantage-ul va deţine cele mai noi produse de înaltă tehnologie din arsenalul Aston Martin, inlcusiv controlul dinamic al stabilităţii, vectorizarea dinamică a cuplului, amortizare active şi va avea un diferenţial de spate electronic.

Cabina Vantage vine în mai multe exemplare. Mai multe versiuni de lux vor avea un interior din piele şi lemn. În timp ce modelele sport vor avea o doză mai mare de Alcantara şi fibră de carbon. Modelul va beneficia de un ecran LCD de 8 inchi care rulează un sistem infotainment de la Mercedes-Benz.

Noul model Aston Martin Vantage va apărea în showroom-urile din SUA în al doi-lea trimestru al anului 2018 la preţul de 149,995 de milioane de dolari.