Teraplast Bistriţa cumpără participaţia de 7% a lui Dragoş Irimescu la Depaco şi dobândeşte controlul unic asupra companiei

Autor: Liviu Popescu 22.11.2017

Producătorul de PVC Teraplast Bistriţa (TRP) a notificat în această seară bursa de la Bucureşti că a încheiat pe 21 noiembrie un contract de vânzare-cumpărare de părţi sociale cu Dragoş Irimescu, pentru achiziţia unui pachet de 7% din capitalul social al Depaco.

“Prin această achiziţie, Teraplast va dobândi controlul unic asupra Depaco”, arată un anunţ al Teraplast, companie cu 340 mil. lei capitalizare.

Achiziţia pachetului de părţi sociale este conditionată de obţinerea avizului favorabil din partea Consiliului Concurenţei cu privire la dobândirea controlului unic ce va fi exercitat de către Teraplast asupra Depaco.

La începutul lunii martie, TeraPlast a anunţat achiziţia a 50% din tot ce înseamnă producătorul de ţiglă metalică Depaco, inclusiv active, adică fabricile din Băicoi (Prahova) şi Podari (Dolj). Compania spunea că valoarea tranzacţiei cu Depaco nu depăşeşte pragul de 10% din cifra de afaceri aferentă ultimelor situaţii financiare anuale ale Teraplast SA. La o cifră de afaceri de 257 de mil. lei anul trecut a companiei Teraplast, parte a grupului Teraplast, înseamnă că valoarea maximă a tranzacţiei ar putea fi de 26 de milioane de lei (5,8 mil. euro), pe baza calculelor făcute de ZF.

Anul trecut, Depaco a avut 130 de mil. lei cifră de afaceri (28,9 mil. euro), iar TeraPlast vrea ca într-un an să ajungă la 56 de mil. euro, adică aproape o dublare.