Clienţii BCR au acces la primul serviciu de car sharing 100% electric din Bucureşti

Autor: Mediafax 23.11.2017

Clienţii BCR din Bucureşti vor avea acces prin intermediul unei aplicaţii la un serviciu de car sharing 100% electric care permite localizarea şi rezervarea autoturismelor. Cheia maşinii este înlocuită de cardul bancar contactless emis de BCR.

Pentru a putea beneficia de serviciul BCR eGo, utilizatorii din Bucureşti trebuie să dispună de un cont BCR, să deţină un card de debit sau credit contactless BCR şi să instaleze aplicaţia BCR eGo, disponibilă atât utilizatorilor de Android, cât şi de iOS.

„BCR eGO va fi lansat iniţial prin intermediul a 20 de autoturisme BMW i3, numărul vehiculelor urmând să fie dimensionat ulterior în funcţie de cererea clienţilor. Serviciul este conceput atât pentru clienţii persoane fizice, cât şi pentru companiile care doresc să le ofere salariaţilor un serviciu modern de mobilitate urbană,“ a declarat Bogdan Speteanu, director general al BCR Leasing. În aplicaţia BCR eGO, utilizatorii vor putea localiza şi rezerva maşina cea mai apropiată de locul în care se află.

De asemenea, vor putea vedea care este gradul de încărcare al fiecărui autovehicul electric şi, mai ales, unde pot găsi staţiile de încărcare. Utilizatorii pot ridica şi lăsa maşinile în orice punct al Bucureştiului, dar există totuşi recomandarea de a fi parcate într-o zonă predefinită (zona centrală şi cea de nord ale Bucureştiului). Clienţii care vor lăsa maşinile conectate la una dintre staţiile de încărcare disponibile vor beneficia de bonusuri suplimentare.

Planurile tarifare pentru serviciul BCR eGO pot fi consultate prin aplicaţie; acestea vor varia în funcţie de alegerea unor pachete predefinite (retail, cor­po­rate). Tariful de bază pentru clienţii retail BCR va fi 10 lei por­nirea (cost fix per cursă) plus 0,4 lei/minut tva inclusă, putând fi cumpărate segmente de câte jumătate de oră.