De ce aduce producătorul de mezeluri Angst carne de oaie din Noua Zeelandă? „Nu poţi să mă obligi pe mine să cumpăr toată oaia, dacă eu am nevoie doar de limba”

Autor: Roana Rotaru 23.11.2017

Sorin Minea, proprietarul grupului de firme Angst, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România, declară că se aprovizionează cu carne de oaie din Noua Zeelandă pentru că ciobanii români nu tranşează oaia astfel încât să-i poată oferi zilnic piesele de carne de oaie de care are nevoie.

„Sunt unul dintre vânzătorii de carne de oaie - preparate, cotlete, pulpă, tot ce se poate vinde din oaie. Sursa? Noua Zeelandă. De ce Noua Zeelandă? Am vorbit cu mulţi ciobani şi le-am spus <<Fraţilor, eu am nevoie de două lucruri. Vă cer să îmi daţi acelaşi lucru de fiecare dată şi să nu îmi vindeţi toată oaie pentru că nu am ce face cu toată oaia. Eu astăzi vreau cotlete, mâine vreau pulpe, poimâine vreau carne de lucru, adică să tranşezi oaia şi să o vinzi pe piese>>. Ei spun că e greu şi atunci aduc din Noua Zeelandă la un preţ care îmi convine. Nu poţi să mă obligi pe mine să cumpăr toată oaia, dacă eu am nevoie doar de limbă”, a spus Sorin Minea în cadrul conferinţei „Romanian Food & Agribusiness”, a spus Sorin Minea.