Opt bănci din România pariază pe industria locală: Alro semnează o facilitate de credit de 167 mil. dolari pe trei ani

Autor: Cristina Bellu 24.11.2017

Alro Slatina (ALR), cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, a semnat o facilitate de credit în valoare de 167 de milioane de dolari pe o perioadă de trei ani, în tranzacţie fiind implicate opt bănci locale.

Acordul extinde cu trei ani creditul de tip revolving în valoare de 137 de milioane de dolari semnat în decembrie 2015 şi adaugă o nouă linie de finanţare non-cash de 30 de milioane de dolari.

“Acest credit are ca scop finanţarea capitalului de lucru necesar companiei, în timp ce linia de finanţare non-cash va fi utilizată pentru emiterea de acreditive şi scrisori de garanţie, în vederea susţinerii activităţii operaţionale şi activităţii investiţionale.”, menţionează un document al companiei pe pagina bursei.

Tranzacţia a fost condusă de RBI Group (Raiffeisen Bank International împreună cu Raiffeisen Bank România) drept unic coordinator, iar sindicatul de bănci a inclus OTP Bank România, Unicredit Bank, Banca Comercială Intesa Sanpaolo România, Banca Transilvania, Banca de Export-Import a României (Eximbank) şi Garanti Bank.  

Capitalizarea bursieră a Alro Slatina (ALR) este de 2,255 miliarde lei, după ce de la începutul acestui an s-au tranzacţionat acţiuni în valoare de 14,72 milioane lei, ce au antrenat o apreciere a valorii de piaţă cu 72,65%, faţă de un avans de 12% înregistrat de indicele BET, referinţa bursei locale.

Compania este deţinută în proporţie de 84,18% de către Vimetco, în timp ce Fondul Proprietatea (FP) are o participaţie de 10,21%, restul acţiunilor fiind împărţite de ceilalţi investitori de pe piaţa de capital de la Bucureşti.