Les Echos: Peugeot va folosi fabricile Opel din Europa de Est pentru asamblarea de motoare auto

Autor: Bogdan Cojocaru 27.11.2017

Producătorul auto francez PSA va folosi actualele fabrici ale companiei germane Opel din Europa de Est pentru asamblarea a 200.000 de motoare cu combustie internă în loc să construiască noi capacităţi de producţie la uzina pe care o are în Slovacia, aşa cum intenţiona iniţial, scrie publicaţia franceză Les Echos.

Un purtător de cuvânt al PSA a refuzat să comenteze dacă motoarele vor fi asamblate la o fabrică Opel, dar a precizat că în cele din urmă toate mărcile din grupul Peugeot vor fi construite pe platforme comune.

El a adăugat că proiectul slovac de motoare modulare pe  benzină a fost abandonat pentru a furniza capacitate suplimentară necesară producerii viitoarelor platforme modulare comune, care vor permite asamblarea de autovehicule electrice, pe benzină şi pe motorină. PSA a acceptat să preia Opel de la General Motors în martie printr-o tranzacţie evaluată la 2,2 miliarde de euro.

Grupul francez a asigurat că preluarea Opel nu se va traduce prin reduceri de personal la producătorul auto german. În Europa de Est, Opel are fabrici în Ungaria şi Polonia.