Preşedintele Chinei: Suveranitatea cibernetică a ţărilor este cheia pentru viziunea noastră despre dezvoltarea internetului

Autor: Adrian Seceleanu 04.12.2017

China nu „îşi va închide” uşile pentru internetul global dar consideră că „suveranitatea cibernetică” este cheie pentru viziunea ţării în legătură cu dezvoltarea internetului a declarat preşedintele Chinei Xi Jinping, potrivit Reuters.

„Dezvoltarea spaţiului cibernetic chinez accelerează. Uşile Chinei vor deveni şi mai deschise”, conform lui Xi. Conceptul de suveranitate cibernetică prespune că statelor trebuie să li se permită să administreze şi să controleze propriul internet fără „interferenţe din exterior”.

Partidul Comunist Chinez a înăsprit în ultimii ani regulile privind spaţiul virtual, introducând reguli care impun stocarea locală a datelor şi introducerea unor instrumente de cenzură a conţinutului.

„China este gata să colaboreze la dezvoltarea unor noi reguli şi sisteme de guvernanţă a internetului care să servească toate părţile şi care să contracareze dezechilibrele actuale”, a declarat Wang Huning, membru al comitetului Partidului Comunisst.