Copos i-a angajat pe grecii de la Octagon să-i construiască fundaţia proiectului de birouri Ana Tower din nordul Capitalei

Autor: Bogdan Alecu 05.12.2017

Octagon Contracting & Engine­ering, compania de construcţii con­tro­lată de Alexandros Ignatiadis în ca­litate de cofondator, a demarat la fi­nalul lunii trecute lucrările la fun­da­ţia specială a pro­iec­tu­lui de birouri Ana Tower construită de omul de afaceri român George Copos în zona Expozi­ţi­ei, aproape de hotelul Crowne Plaza deţinut tot de acesta.

Proiectul Ana To­wer va avea 24 de etaje şi o înălţime de peste 100 de metri. Suprafaţa închiriabilă va fi de 33.000 mp, cu aproxi­ma­tiv 1.300 mp per etaj, iar parcarea va avea 450 de locuri. Printre com­pa­ni­ile aflate în discuţii cu George Copos pentru închiriere se află şi PwC, care ar putea contracta 8.000 mp de birouri după 2020, când expiră con­tractul în derulare pentru actualul sediu din clădirea Lakeview a NEPI-Rockcastle din zona Barbu Văcărescu.

Compania de construcţii Octa­gon are două divizii, una de antre­pri­ză ge­nerală şi o a doua de fundaţii speciale. În de­rulare are trei con­tracte de antrepriză ge­nerală, cel mai im­por­tant fiind com­ple­xul re­zi­denţial Baba No­vac Res­idence. Proiectul con­­stă în trei blocuri-turn şi trei blo­curi-lamă cu un total de 363 de apartamente.

În calitate de antre­pre­nor de spe­cialitate, Octagon a finalizat în luna septembrie a acestui an lucrări geo­tehnice pentru imobilul de locu­inţe situat în strada Verzişori, nr 6.