La ce randamente se aşteaptă analiştii în 2018 pe bursa de la Bucureşti şi care ar fi cele mai atractive sectoare

Autor: Liviu Popescu 06.12.2017

Companiile din indicele de referinţă BET vor plăti dividende din profiturile pe anul acesta care ar putea ajunge în 2018 la un randament de 6-7%, iar sectorul energetic şi sec­torul bancar vor fi în 2018 printre cele mai atractive pen­tru investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti.

Statul ar putea să „intervină“ şi anul viitor la bursă şi să solicite dividende suplimentare de la companiile pe care le con­trolează, consideră analiştii prezenţi marţi la o con­fe­rinţă organizată la sediul BVB.

Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct al Trade­ville, se aşteaptă la dezvoltarea câtorva trenduri care au înce­put deja spre finele acestui an.

Graţiana Ordean, analist financiar senior la Banca Tran­­silvania, spune că sectorul energetic încă are de crescut, în timp ce Mihai Căruntu, senior analist la BCR, consideră că emitenţii plătitori de dividende din indicele BET ar putea plăti dividende cu un randament mediu de 6-7%.

Şi ceilalţi ana­lişti au fost de acord cu randamentul indicat de Căruntu.

Marius Pandele, analist financiar la Prime Transaction, consideră că sectorul bancar are un potenţial ridicat mai ales în contextul creşterii dobânzilor.