Călin Fusu anunţă că Neogen a cumpărat 47% din iTaxi.md, o aplicaţie de taxi din Republica Moldova

Ziarul Financiar 06.12.2017

Grupul Neogen a achiziţionat 47% dintr-o companie care administrează o aplicaţie mobilă care permite comandarea de curse cu taxiul, a anunţat pe contul său personal de Facebook Călin Fusu, acţionarul majoritar şi directorul executiv al grupului Neogen.

“După vânzarea cu succes a CleverTaxi către grupul Daimler AG (Mytaxi), Neogen.biz a investit în aplicaţia iTaxi.md, preluând 47% din părţile sociale”, conform sursei citate.

„Împreună cu noua conducere a societăţii sperăm să creştem nivelul serviciilor oferite de iTaxi şi să demonstrăm că startup-urile din Republica Moldova pot face faţă cu succes concurenţei venite din afară.”, a spus Fusu.

Compania a numit un nou director general odată cu schimbarea acţionariatului, Elena Zgardan, care a coordonat anterior proiectul Guvern24.md.

„Principala problemă a pieţei de taximetrie este faptul că nu poţi găsi o maşină liberă în orele de vârf, de aceea iTaxi îşi propune să atraga cât mai multe companii de taximetrie pe aplicaţia iTaxi.” a declarat Elena Zgardan.

Aplicaţia iTaxi a fost lansată în anul 2013, fiind folosită în prezent de peste 250.000 utilizatori. Fondată în anul 2000, în Târgu Mureş, Neogen SA deţine participaţii la companii precum Bestjobs.eu şi Vivre.eu.