Ce se întâmplă? Fondul Proprietatea a vândut tot ce avea la Banca Transilvania şi Oil Terminal. Vinde şi din deţinerile BRD

Autor: Liviu Popescu 07.12.2017

Fondul Proprietatea (FP), unul dintre cei mai tranzacţionaţi emitenţi de la bursa românească, şi-a lichidat în primele nouă luni deţinerile pe care le avea la Banca Transilvania (TLV) şi la Oil Terminal (OIL) şi a continuat vânzarea unor pachete mici de acţiuni la BRD, potrivit raportului trimestrial. La finele anului 2016 participaţia FP la Banca Transilvania era evaluată la 20,6 mil. lei, ceea ce înseamnă circa 8,6 milioane de acţiuni, adică 0,2% din capitalul social al instituţiei de credit.

„În perioada de nouă luni încheiată la 30 septembrie 2017, Fondul a vândut întreaga deţinere în Oil Terminal SA, Banca Transilvania SA şi în Primcom SA precum şi o parte din deţinerea în OMV Petrom SA şi BRD Groupe Societe Generale“, se arată în raportul trimestrial.

Fondul precizează în raport doar câştigurile nete obţinute de pe urma lichidării la Banca Transilvania şi Oil Terminal şi a vânzării parţiale la Oil Terminal şi nu menţionează valoarea tranzacţiei la Primcom.

Câştigurile nete obţinute de fond de pe urma tranzacţiilor de vânzare la Banca Transilvania, Oil Terminal şi BRD se ridică la 38,3 milioane de lei, potrivit fondului.