Producătorul snackurilor Toortitzi exportă în peste 30 de ţări

Autor: Mădălina Dediu Panaete 07.12.2017

Grupul Alka, producătorul bran­durilor Alfers, Toortitzi, Prăjitura Casei şi Stretto, care deţine o unitate de producţie în Bucureşti, exportă aproape 10% din pro­ducţie în mai bine de 30 de ţări din întreaga lume.

„Acum doi ani spuneam într-un in­terviu acor­dat ZF că vrem să ajun­gem în mai bine de 30 de ţări şi astăzi acest obiec­­tiv este re­a­lizat. Avem cli­enţi din Eu­ropa, Orien­tul Mijlo­ciu, Asia, Afri­­ca şi No­ua Zeelandă. Loco­motiva la export este brandul Elephant, varianta inter­naţio­nală a mărcii Toortitzi, mai ex­portăm Home Cake (echivalentul Prăjiturii Casei), dar livrăm pe pieţele externe şi napolitane sau biscuiţi“, a declarat într-un interviu acordat ZF Ady Hirsch, CEO al grupului pus pe picioare de familia Krenzia în urmă cu mai bine de două decenii.

În urmă cu un an şi jumătate, bran­­durile din por­tofoliul Alka se aflau deja în aproa­pe 20 de ţări, după cum spunea Ady Hirsch la acea vreme. Exporturile sunt doar unul din­tre pilonii care sus­ţin dezvoltarea gru­pului care a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri con­solidată de 155 de milioane de lei (34 mil. euro). Pentru anul acesta, conducerea grupului estimează un avans de peste 10% al businessului faţă de anul trecut.