Farmacia Iris Pharm din Buzău a ajuns la 56 de locaţii şi aşteaptă afaceri cu 10% mai mari

Autor: Georgiana Mihalache 08.12.2017

Farmacia Iris Pharm din Buzău, o re­ţea regională de 56 de farmacii, aşteaptă afaceri de până la 35 de mi­lioane de lei anul acesta, în creştere cu 10% faţă de 2016 şi vizează conso­li­darea pe piaţa din Buzău şi des­chi­derea a încă trei farmacii în 2018.

„Efortul a fost de a ne consolida pozi­ţia pe piaţă şi de a fi cât mai aproape de pa­cienţi, de a avea o rază cât mai mare de acţiu­ne. Ne-am extins atât la nivel de Buzău, cât şi în zona rurală. Vânzările au fost puţin mai mari decât anul trecut. Achiziţionând punctele din ultima parte a anului, nu pot să-mi dau seama, dar ne închidem mai bine, undeva cu 10% mai mult. Nu am avut puncte care să scadă“, a spus pentru ZF Paul Negoiţă, managerul Iris Pharm.  Iris Pharm a ajuns la 165 de angajaţi, iar farmacia păstrează şi partea de laborator, fiind prezentă mai ales în zonele rurale, acolo unde marile lanţuri nu s-au extins la fel ca în cazul marilor oraşe.

În România func­ţionează circa 7.750 de farmacii, din datele de la Statistică, iar 22% din piaţă este do­minată de primii cinci mari jucători.

La nivel regional însă, există şi lanţuri controlate de farmacişti care mi­zează pe extindere doar într-un judeţ sau în zonele apropiate.