Încă un drum este salvat de banii europeni: va fi reabilitate cu 90 mil. lei din fonduri europene

Autori: Dan Straut , Mediafax 09.12.2017

Al doilea drum judeţean din judeţul Gorj - DJ 675C - va fi modernizat cu bani europeni, prin semnarea unui contract de 90 de milioane de lei, a anunţat, sâmbătă, Ministerul Fondurilor Europene.

Proiectul de reabilitare a Drumului Judeţean 675C are o valoare totală de 90 de milioane de lei (din care 87,6 milioane de lei finanţare nerambursabilă) şi urmează a fi implementat în trei ani şi jumătate de la semnarea contractului de finanţare.

„Investiţia va asigura modernizarea a peste 43 km de drum judeţean, construirea a 6.190 de metri de piste pentru biciclete şi a 3.200 de metri liniari de trotuare pietonale, modernizarea a 20 de staţii de autobuz şi reabilitarea a 10 poduri, iar în 16 zone cu probleme terasamentul drumului urmează a fi consolidat”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Proiectul „Modernizare drum judeţean (675C), cu originea în DN 67B, ce traversează localităţile Târgu Logreşti, Popeşti, Bustuchin, Poiana Seciuri, Seciurile, Roşia de Amaradia, Becheni, Corşoru, Alimpeşti, Sârbeşti, Ciupercenii de Olteţ, până în DJ 67” este finanţat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 6 – „Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională”, Prioritate de investiţii 6.1 – „Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multi-modale”.

Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020 are ca obiectiv general creşterea competitivităţii economice şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale comunităţilor locale şi regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, infrastructurii şi serviciilor, pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor, astfel încât acestea să îşi poată gestiona în mod eficient resursele şi să îşi valorifice potenţialul de inovare şi de asimilare a progresului tehnologic.

„La sfârşitul lunii octombrie am semnat, tot pentru judeţul Gorj, contractul de finanţare în valoare de 72 de milioane de lei pentru proiectul de modernizare a drumului judeţean 675B. Revenim după mai puţin de 6 săptămâni cu semnarea unui al doilea contract de reabilitare rutier”, a declarat Marius Nica, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, după semnarea contractului de modernizare a DJ 675C.