Protest în Piaţa Victoriei faţă de legile justiţiei. La miting participă şi liderii opoziţiei

Autori: Andreea Traicu , Mediafax 10.12.2017

Numărul protestatarilor este în creştere, fiind grupuri care se îndreaptă către Piaţa Victoriei.

"Fac un apel către toţi românii cărora le pasă de România, care au capacitatea să înţeleagă că actuala putere este nocivă pentru România, să nu fie pasivi, să se manifeste, să-şi exprime punctul de vedere, să iasă alături de noi la manfestaţii publice pentru a face să înţeleagă aceşti domni că dacă au majoritate parlamentară conjuncturală nu pot să-şi permită să facă ce vor. Ei trebuie să respecte dorinţa cetăţenilor", a declarat Ludovic Orbam

"Am răspuns apelului societăţii civile de a fi alături de ei într-un moment dramatic pentru România care necesită responsabilitate şi unitate din partea oamenilor care vor binele României. Mâine se împlineşte un an de când această coaliţie de guvernare a ajuns la putere şi într-un an a distrus speranţele a milioane de români, au distrus creşterea economic. Şi au destabilizat instituţiile statului una câte una. Cred că e un mesaj extrem de important, opoziţia din Parlament, oamenii din stradă sunt dispuşi să facă front comun în acest demers de salvare a României şi a românilor de bună credinţă", a declarat Raluca Turcan, vicepreşedintele PNL.

"Suntem solidari cu mesajele cetăţenilor. Organizaţiile civice ne-au invitat la conferinţa de presă de azi. E un mesaj de unitate şi solidaritate cu organizaţiile civice. Protestul nu e al cuiva să îl iei şi să pleci acasă cu el. Protestul acesta este materializarea revoltei societăţii faţă de ceea ce înseamnă confiscarea statului şi distrugerea instituţiilor", a spus liderul USR, Dan Barna, întrebat cum comentează acuzaţiile conform cărora politicienii confiscă protestele.

Circulaţia rutieră este restricţionată pe Şoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf spre Piaţa Victoriei, pe Bulevardul Aviatorilor, de la Piaţa Charles de Gaulle spre Piaţa Victoriei, şi pe strada Paris.