Mutarea sfârşitului de an pentru un manager român: Călin Drăgan a fost promovat preşedinte al Bottling Investments Group, îmbuteliator al Coca-Cola cu vânzări de 15 miliarde de dolari anual

Autor: Mădălina Dediu Panaete 11.12.2017

Călin Drăgan, 51 de ani, executivul român care lucrează de peste 20 de ani în cadrul sistemului Coca-Cola, va prelua începând cu 1 ianuarie funcţia de preşedinte al Bottling Investments Group (BIG), unul dintre cei mai mari îmbuteliatori al gigantului Coca-Cola.

Bottling Investments Group, cu operaţiuni pe mai multe continente, are venituri anuale de peste 15 miliarde de dolari şi mai bine de 45.000 de angajaţi, conform celor mai recente date.

Din această funcţie, Călin Drăgan îi va raporta direct lui John Murphy, preşedinte al grupului Coca-Cola Asia Pacific.

„Călin are o mare experienţă în cadrul sistemului şi a demonstrat că are abilităţi de leadership. El este persoana potrivită pentru a conduce BIG ”, a spus John Murphy.

În prezent, Călin Drăgan, care este cel mai puternic executiv român din cadrul Coca-Cola la nivel global, ocupă funcţia de region director ASEAN (Asia de Sud-Est) şi Orientul Mijlociu pentru Bottling Investment Group. El ocupă această funcţie de aproximativ şase luni, mutându-se în Singapore, după ce anterior a fost locat în Tokyo.

Drăgan va prelua această funcţie după retragerea unui „veteran” al Coc-Cola, Irial Finan, executivul care lucrează în cadrul sistemului Coca-Cola de 36 de ani, şi care are în plan să se retragă din funcţia de vicepreşedinte executiv şi preşedinte al Bottling Investments Group. Activitatea BIG este concentrată în special în zona de Asia Pacific, acolo unde Călin Drăgan are experienţă. El a activat ca representative director, preşedinte şi CEO pentru Coca-Cola East Japan, un îmbuteliator cu venituri de peste 5 miliarde de dolari anual. În România, el a condus businessul Coca-Cola HBC în perioada 2005-2011. El şi-a început cariera în cadrul sistemului Coca-Cola în 1993, în cadrul fabricii din Timişoara.