O nouă promovare pentru Severina Pascu în cadrul gigantului american Liberty Global (UPC): preia şi poziţia de director operaţional pentru întreaga Europă Centrală, inclusiv pentru Austria şi Elveţia

Autor: Adrian Seceleanu 13.12.2017

Românca Severina Pascu, care ocupă din anul 2015 funcţia de managing director pentru Europa Centrală şi de Est a grupului american Liberty Global (UPC), cel mai mare operator de cablu şi internet fix din lume, a fost promovată şi va prelua responsabilităţi suplimentare în cadrul operatorului pe lângă cele deja existente.

Toate activităţile de marketing, vânzări şi suport pentru clienţi vor fi grupate în cadrul unei singure entităţi care va fi condusă de Severina Pascu din poziţia de director operaţional (chief operating officer – COO) pentru operaţiunile Liberty Global din Europa Centrală. Liberty este prezent în regiune, inclusiv în România, sub brandul UPC.
Pascu va prelua acest rol pe lângă poziţia curentă de managing director pentru Europa Centrală şi de Est. Ea va coordona astfel toate activităţile legate de baza de clienţi din Elveţia şi Austria păstrând responsabilitatea pentru operaţiunile din Polonia, Ungaria, România, Cehia, Slovacia şi pentru operaţiunile de televiziune prin satelit care au sediul central în Luxemburg.

“Odată cu formarea acestei noi unităţi punem şi mai mult clienţii în centrul activităţilor noastre. Sunt bucuros că am găsit în Severina Pascu un manager atât de experimentat care să conducă această echipă nouă în calitate de director operaţional. În ultimii ani ea a condus creşterea cu succes a activităţilor noastre din Europa Centrală şi de Est astfel că de-abia aşteptăm să continuăm să lucrăm în continuare alături de ea”, a declarat  Eric Tveter, CEO al Liberty Global pentru Europa Centrală.

Severina Pascu a fost numită  Managing Director pentru UPC Ungaria şi UPC România în 2013. Înainte de această numire a fost, din 2011, Director General al UPC România. Anterior, în perioada 2008-2011 a fost director financiar al UPC România.

Înainte de UPC, Severina Pascu a fost  Director Corporate Finance pentru CAIB România, şi a avut roluri importante pentru KPMG şi Metromedia International, atât în România cât şi în Marea Britanie.