Ţiriac pregăteşte un nou proiect rezidenţial pentru corporatiştii din zona Orhideea. Va avea grădini suspendate şi un lac în centru

Autor: Bogdan Alecu 14.12.2017

Miliardarul Ion Ţiriac revine în forţă pe piaţa rezidenţială din Capitală şi pregăteşte lansarea proiectului „Ansamblu Rezidenţial Grant”. La începutul lunii decembrie proiectul realizat de arhitecţii şi proiectanţii de la Outbox Studio şi Studio 10M a fost declarat câştigător în urma unui concurs de proiecte realizat de Ţiriac Imobiliare. Conceptul câştigător va sta la baza documentaţiei pentru Proiectul Urbanistic Zonal (PUZ) ce va fi realizat în colaborate cu Studio 10M.

Proiectul Grant al lui Ţiriac va fi construit pe terenul fostei Întreprinderi de Fabricaţie şi Montaj Ascensoare IFMA, amplasat în apropierea podului Grant şi a zonei Orhideea, cel mai nou pol de birouri al Capitalei.

Acesta va fi primul proiect „greenfield” în domeniul imobiliar lansat de Ion Ţiriac în ultimii zece ani, după prima fază a Stejarii, clubul rezidenţial de lux din Băneasa şi Residenz, cartierul rezidenţial din Chitila.

În cadrul unui interviu acordat ZF în luna martie a acestui an, Bogdan Cernescu, di­rectorul general al ţiriac Imobiliare, spunea că la nivel de grup vor demara în perioada urmă­toare noi proiecte reziden­ţiale în Bucureşti, dar şi în marile oraşe din România unde piaţa imo­biliară prinde avânt.