Canadienii de la Esquires Coffee intră în România printr-un joint venture cu un fost francizat Gloria Jean’s. „Avem planuri să deschidem 45 de cafenele în următorii 5-6 ani. Mergem atât cu deschideri de la zero, cât şi cu afilieri ale unor unităţi deja existente.“

Autor: Cristina Roşca 18.12.2017

Esquires Coffee este un jucător de pe piaţa de cafenele prezent în Marea Britanie, Canada, Irlanda, Orientul Mijlociu, Australia şi Asia. Începând cu acest an compania a intrat pe piaţa din Portugalia şi România şi are în plan să pătrundă şi în Polonia. În România, lanţul de cafenele fondat în 1993 în Canada intră printr-un joint venture între com­pa­nia-mamă şi antreprenorul Cristian-Ştefănescu. În Europa, lanţul de cafenele a venit în 2000 şi a pariat întâi pe Marea Britanie şi Irlanda, pentru ca acum să se extindă pe alte pieţe. Momentan există peste 130 de unităţi, potrivit datelor existente, însă expan­siunea continuă.

„Avem planuri să deschi­dem 45 de cafenele în Româ­nia în următorii 5-6 ani. Mergem atât cu deschideri de la zero, cât şi cu afilieri ale unor unităţi deja existente“, spune Cristian Ştefănescu.