Fraţii Ştefan din Neamţ au ajuns cu Autonom la afaceri de 22 mil. euro din închirieri de maşini în două ţări. Businesul din Ungaria, plus 25%

Autor: Mădălina Dediu Panaete 18.12.2017

Compania de închirieri de maşini Autonom Services, controlată de Marius şi Dan Ştefan din Piatra-Neamţ (judeţul Neamţ), estimează în acest an o cifră de afaceri de 22 de mi­lioane de euro pe plan local, în creştere cu 20% faţă de anul precedent.

Compania este prezentă şi pe piaţa din Ungaria, iar în acest an a intrat şi pe piaţa din Serbia. În total, businessul Autonom din România şi Ungaria se ridică la 22,7 mi­lioa­ne de euro. În Serbia, compania nu a început încă acti­vitatea comercială.

„Anul 2017 a fost un an plin de proiecte noi, iar printre principalele realizări ale anului au fost extinderea Auto­nom peste hotare, respectiv intrarea în cea de-a treia ţară, Serbia. De asemenea, am reuşit şă creştem businessul din Ungaria cu aproximativ 25%. În plus, am deschis o nouă divizie, în afara zonei de mobilitate, care ne-a consacrat şi anume închirieri de echipamente“, a declarat Dan Ştefan, managing partner în cadrul companiei de închirieri de maşini. Compania a recrutat în acest an circa 50 de angajaţi şi a ajuns la 275 de oameni.

Povestea companiei de închirieri de maşini Autonom Services a luat naştere în anul 2006 după ce fraţii Marius şi Dan Ştefan au decis ca după terminarea studiilor în Franţa, respectiv SUA, să intre în afaceri.