Americanii de la Elliot au vândut într-o singură tranzacţie 1,1% din Fondul Proprietatea, pentru 85 mil. lei

Autor: Roxana Rosu 20.12.2017

Manchester Securities Corp, vehicul de investiţii al fondului american Elliot, cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea, a vândut  ieri un pachet de 99 milioane acţiuni, circa 1,1% din capitalul FP, pentru 85 milioane de lei. Tranzacţia s-a derulat la un preţ de 0,864 lei/titlu, fiind intermediată de WOOD & Company Financial Services.

Operaţiunea cu acţiunile Fondul Proprietatea a venit la doar o zi după ce emitentul a anunţat că a depus la Autoritatea de Supraveghere Financiară actele pentru răscumpărarea a 12,85% din capital în cadrul celui mai mare program de răscumpărare acţiuni din istorie.

Tranzacţia a fost anunţată ieri la Bursa de Valori Bucureşti.  Machester Securities Corp. & Beresford Energy Corp au anunţat în noiembrie că au ajuns la o deţinere comună de 12,9% din capitalul Fondului Proprietatea.  Fondul Proprietatea are o capitalizare de 8,09 miliarde lei la BVB.

Fondul Proprietatea a transmis o solicitare către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru oferta publică de răscumpărare prin care fondul intenţionează să răscumpere 12,85% din capital, cea mai mare ofertă de răscumpărare acţiuni pe care a lansat-o emitentul, în cadrul celui de-al nouălea program.