Distribuitorului de produse metalurgice Damila din Vâlcea încheie anul cu afaceri de peste 50 mil. euro, plus 30%

Autor: Laurentiu Cotu 21.12.2017

Distribuitorul de materiale de construcţii şi produse metalurgice Damila SRL din Vâlcea, deţinut de antreprenorul Remus-Daniel Niţu, fost senator ALDE, estimează că va încheia anul acesta cu o cifră de afaceri de peste 50 mil. euro, mai mult cu 30% faţă de anul 2016. Anul trecut, compania Damila a avut afaceri de circa 178,2 mil. lei (38,7 mil. euro), un profit net de peste 1,5 mil. lei (340.000 de euro) şi un număr mediu de 217 angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor. Pentru anul 2018, compania estimează afaceri de 60 de milioane de euro.

’’În termeni de rezultate, încheiem acest an cu o cifră de afaceri de peste 50 de milioane de euro, în creştere cu 30% faţă de anul trecut, pe fondul evoluţiei pieţei şi strategiei interne. Obiectivele principale ale Damila în 2018 vor viza consolidarea poziţionării produselor proprii, cu accent pe sistemul de acoperiş Rodach şi a brandului Damila’’, a declarat Dan Niţu, administrator Damila SRL.

Rodach este brandul propriu de ţiglă metalică şi accesorii complete pentru acoperiş. Damila foloseşte materie primă importată de la producători, care este prelucrată în fabrica proprie din judeţul Vâlcea. Compania estimează pentru 2018 o creştere de minim 35% pentru produsul Rodach.

’’În prima parte a anului 2018, ca urmare a cererii pieţei, vom lansa magazinul online Damila, care va oferi posibilitatea plasării de comenzi online şi livrare în orice loc din ţară. În ceea ce priveşte planul de afaceri, estimăm că la finalul anului 2018 Damila va atinge pragul de 60 milioane de euro, cifra de afaceri’’, a spus Dan Niţu.

Compania a investit până în prezent aproximativ 20 de milioane de euro în capacităţi de producţie, stocare, manipulare şi transport. Damila este producător şi distri­buitor autorizat pentru mai multe mărci de materiale de construcţii şi produse metalurgice din ţară şi străinătate. Compania deţine în prezent 9 depozite în Bucureşti, Râmnicu Vâlcea, Craiova, Drăgăşani, Horezu, Bălceşti şi Măciuca.

Compania Damila a fost înfiinţată în anul 1992 în comuna Măciuca, din judeţul Vâlcea, de către antreprenorul Remus-Daniel Niţu, fost senator ALDE. O analiză a companiei KeysFin despre comerţul cu produse metalurgice, clasează pe pri­mul loc în topul cifrei de afaceri compa­nia Mairon Galaţi, cu un business de 819,2 mi­lioane lei în 2016. Rottco Consult, A-Kemi, Baurom Construct, Damila şi Miras Interna­tional ocupă următoarele locuri, cu afaceri cuprinse între 170 şi 357 milioane lei.

Cifra de afaceri din industria metalurgică a ajuns la 33,5 mld. lei anul trecut, acesta fiind cel mai scăzut nivel din ultimii patru ani, în condiţiile în care comerţul cu produse me­talurgice abia a trecut de pragul de 6 miliarde de lei, mai arată analiza companiei KeysFin.