BRD şi ING România au intermediat listarea obligaţiunilor de 500 mil. euro ale NE Property Cooperatif, subsidiară a NEPI

Autor: Liviu Popescu 22.12.2017

BRD şi ING România au intermediat listarea tehnică la Bursa de Valori Bucureşti a emisiunii de obligaţiuni în valoare de 500 milioane de euro pentru NE Property Cooperatief U.A. (NEPI) garantată de NEPI Rockcastle, potrivit unui anunţ al ING. Oferta primară s-a efectuat pe bursa de la Dublin în noiembrie 2017 de către un consorţiu format din ING, JP Morgan şi Societe Generale.

Obligaţiunile NEPI au fost emise în 23 noiembrie 2017, cu un cupon de 1,75%, cu scadenţă în 2024. Obligaţiunile au fost emise ca parte a programului cadru de finanţare pe termen mediu (Medium Term Notes) cu un plafon total de 1 miliard de euro. „Prin această acţiune ne reafirmăm intenţia de a fi un jucător activ pe piaţa de capital din România, fie prin intermedierea de emisiuni de obligaţiuni de către clienţii noştri corporativi, fie prin astfel de listări tehnice care să stimuleze lichiditatea titlurilor în piaţa secundară”, spune Mihaela Bîtu, head of wholesale Banking ING România.

NEPI Rockcastle PLC este cea mai mare companie de comercial real estate din Europa Centrală şi de Est, listată pe piaţa de capital. Portofoliul său de investitii este concentrat pe spaţii de retail din România, Polonia, Slovacia, Cehia, Croaţia, Bulgaria, Ungaria şi Serbia. „BRD a participat ca intermediar în cadrul unor tranzacţii de referinţă realizate pe piaţa de capital românească, tendinţă pe care dorim să o susţinem şi în continuare, fiind astfel alături de clienţii noştri în acest demers”, spune Irina Neacşu, directorul executiv al Departamentului Corporate Finance din cadrul BRD.