Începe marea consolidare a industriei de telecom din Europa? Deutsche Telekom cumpără UPC Austria cu 1,9 mld. euro. FT: UPC şi Vodafone se pregătesc pentru o tranzacţie

Autor: Adrian Seceleanu 22.12.2017

Gigantul german Deutsche Telekom va cumpăra UPC Austria, subsidiară a americanilor de la Liberty Global - cel mai mare operator de cablu şi internet fix din lume, în cadrul unei tranzacţii de 1,9 mld. euro care va crea un operator cu 6,7 milioane de abonaţi la servicii fixe şi mobile de telefonie, internet şi televiziune cu venituri de 1,2 mld. euro.

Aceasta este cea de-a doua achiziţie pe care Deutsche Telekom o face în Europa în ultima săptămână, după anunţul preluării Tele2 din Olanda pentru 190 mil. euro. UPC Austria este un business mic pentru Liberty Global, care generează venituri de 342 de milioane de dolari de la 654.000 de clienţi.

“Reţeaua de cablu achiziţionată se va potrivi perfect cu reţeaua noastră mobilă şi le va permite clienţilor să beneficieze de o gamă extinsă de servicii fixe şi mobile de la un singur furnizor” a declarat Srini Gopalan, membru în boardul Deutsche Telekom responsabil de afacerile grupului din Europa.

Financial Times susţine că această tranzacţie ar arăta că Liberty Global continuă reaşeazarea businessului său în pregătirea reluării discuţiilor cu grupul britanic Vodafone pentru o fuziune a operaţiunilor.

“Tranzacţia este parte a unui effort mai larg de restructurare menit să pregătească discuţiile cu grupul britanic Vodafone pentru o combinare a operaţiunilor care ar crea o companie globală de cablu şi comunicaţii cu o valoare de 175 de miliarde de dolari, spun persoane apropiate companiei”, a scris Financial Times.

Deutsche Telekom, UPC şi Vodafone au operaţiuni şi pe piaţa din România.