Top 10 cele mai citite articole ale ZF în 2017

Ziarul Financiar 27.12.2017

Ziarul Financiar a alcătuit un top al celor mai citite subiecte din 2017 pe online. Vedeţi mai jos articolele care au generat sute de mii de click-uri pe site:

1. SUA riscă război cu China dacă încearcă să blocheze accesul la insule din M.Chinei de S.- presă China (292.211 de vizualizări)

SUA riscă "un război la scară largă" cu China dacă încearcă să blocheze accesul la insulele din Marea Chinei de Sud,a scris presa chineză de stat, în ianuarie 2017, adăugând că dacă declaraţii recente se transformă în politici la investirea lui Trump,ar fi mai bine ca cele două părţi să se pregătească de confruntare.

2. Săptămâna în care s-au trasat primele linii ale frontului în noul război comercial mondial (259.426 de vizualizări)

În timp ce preşedintele SUA Donald Trump şi premierul Marii Britanii Theresa May încercau, la sfârşitul lunii ianuarie, să definească poziţiile ţărilor lor în relaţiile dintre cele două state, can­celarul german Angela Merkel şi pre­mierul chinez Li Keqiang vorbeau despre legături comerciale mai strânse între naţiunile lor.

3. Piaţa imobiliară din Alba Iulia înregistrează o creştere record în ultimii şase ani (246.650 de vizualizări)

Preţurile locuinţelor şi terenurilor în Alba Iulia au crescut cu aproape 20 la sută într-un an, fiind cea mai mare creştere din 2011. Cele mai scumpe apartamente, cu trei camere, ajung la 80.000 de euro, iar pentru cele mai ieftine preţurile pornesc de la 20.000 de euro, se arăta în luna martie.

4. Arabia Saudită vrea ca preţurile petrolului să crească la aproximativ 60 de dolari în 2017 (238.056 de vizualizări)

Arabia Saudită vrea ca preţurile ţiţeiului să urce la aproximativ 60 de dolari în acest an, potrivit unor surse din cadrul ţărilor OPEC şi industriei petroliere, citate de Reuters. Acesta este nivelul despre care Arabia Saudită şi aliaţii săi din Golf cred că ar încuraja investiţiile în noi câmpuri, dar nu ar duce la o creştere a producţiei de petrol de şist în SUA, spuneau sursele citate la începutul lunii martie.

5. Adio creştere economică de 5,5% pentru Dragnea: Banca Mondială a redus estimarea la 3,7% pentru 2017 (235.126 de vizualizări)

Creşterea economică a României se va situa în acest an la 3,7%, potrivit prognozelor Băncii Mondiale, după un avans de 4,7% în 2016, în condiţiile în care la nivel regional, în Europa şi Asia Centrală, este estimată o rată de 2,4%, stimulată de redresarea economiilor exportatoare de produse de bază, inclusiv de redresarea  economică a Turciei, se arăta în raportul privind Perspectivele Economiei Globale. Însă, Banca Mondială s-a înşelat, creşterea economică fiind de 7% la nouă luni în 2017.

6. Ţiriac vrea să investească 150-200 mil. euro într-un campus pentru o universitate sportive (229.803 de vizualizări)

Miliardarul Ion Ţiriac, care deţine tur­ne­ul de tenis de la Madrid, vrea să con­struiască în jurul fostului Metro Otopeni şi al noului pationar Telekom Arena o uni­ver­si­tate sportivă pentru a reprezenta o nouă bază de pregătire a viitorilor campioni ai României, anunţa la sfârşitul lunii august.

7. Războiul bate la uşa Coreei de Nord: Rusia şi China au început exerciţiile militare în apropierea Phenianului, după ce ambiţiile nucleare ale coreenilor par să scape de sub control (195.107 de vizualizări)

China şi Rusia au început luni exerciţiile militare navale în apropierea Coreei de Nord, pentru a pune presiune asupra ambiţiilor nucleare ale Phenianului, chiar înainte de reunirea Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) de săptămâna aceasta, potrivit datelor transmise de agenţia de presă Reuters la data de 18 septembrie.

8. De ce sunteţi în stradă, de ce protestaţi, de ce vreţi să daţi jos Guvernul? V-am crescut salariile, v-am majorat pensiile, v-am crescut bursele, v-am dat călătorii gratis cu trenul, vă dăm bani să vă faceţi afaceri. Ce e acela statul de drept şi cât costă el? Spuneţi un preţ! (177.567 de vizualizări)

Opinie Cristian Hostiuc – Director Editorial ZF – 1 februarie 2017

9. Fişele de pontaj zilnice, obligatorii din această lună. „Se îngreunează viaţa angajatorilor“ (171.009 de vizualizări)

O modificare a Codului muncii care a intrat deja în vigoare obligă angajatorii să ţină o fişă de pontaj zilnică pentru toţi salariaţii, în care să se consemneze ora venirii şi ora plecării fiecărui angajat. Măsura creează deja probleme unor angajatori, care nu ştiu cum să „ponteze“ munca angajaţilor care lucrează pe teren sau de acasă.

10. Care sunt planurile retailerului german Lidl pentru România: Bucureştiul, cel mai important oraş pentru expansiune. Puterea de cumpărare ajunge să fie şi de două ori mai mare decât în restul ţării (169.793 de vizualizări) 

Discounterul german Lidl, prezent oficial pe piaţă din 2011, va deschide în fiecare din următorii ani cel puţin zece noi magazine, ţinta următoare fiind să ajungă la 300 de unităţi faţă de 210 în prezent. Astfel, an de an doar în magazine compania va investi peste 20 mil. euro. Discoun­terul german îşi concentrează atenţia pe oraşele mari şi în special pe Bucureşti, anunţa compania în luna iulie.