IMM-urile pot accesa credite de investiţii garantate de stat pentru investiţii de maxim 10 mil.lei, printr-un nou program

Autor: Roxana Rosu 29.12.2017

Firmele mici şi mijlocii, inclusiv start-up-urile, pot solicita credite garantate în proporţie de 50% pentru capital de lucru sau realizarea de investiţii până la valoarea maximă cumulată de 10 milioane de lei, printr-un nou program lansat de stat, IMM INVEST ROMÂNIA.

Fondurile sunt gestionate de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.

Ca element de noutate faţă de programele anterioare, IMM INVEST ROMÂNIA acordă facilităţi de garantare în cuantum de 80%  pentru credite de investiţii pentru realizarea de proiecte de dezvoltare sau înfiinţare de centre de agrement.

Strategia pe termen mediu a FNGCIMM, de diversificare a portofoliului de produse şi scheme de garantare destinate susţinerii mediului de afaceri vizează trecerea de la o abordare globala la una sectoriala.

«Lansarea Programului de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii IMM INVEST ROMÂNIA catalizează constructiv demersul de repoziţionare al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri ca element integrant în ecosistemul de business din România. Optimizarea şi simplificarea fluxurilor operaţionale interne, digitalizarea proceselor, precum şi alte măsuri de îmbunătăţire a activităţii, susţin efortul nostru de transparentizare şi consolidare a relaţiei cu mediul de afaceri. IMM INVEST ROMÂNIA reprezintă o reală oportunitate de creştere pentru instituţia noastră şi de diversificare a produselor de garantare pe care le putem oferi antreprenorilor.»  a declarat Alexandru Petrescu, Director General al FNGCIMM.

După operaţionalizarea programului, FNGCIMM va demara procesul de selectare a băncilor care îşi manifestă interesul de a participa la Program, iar antreprenorii vor putea solicita credite garantate prin IMM INVEST ROMÂNIA.