Cine va câştiga piaţa în 2018? Alexa de la Amazon şi Google Assistant se vor confrunta din nou, iar Amazon a fost câştigătorul declarat al pieţei în ultimul an

Autor: Alex Ciutacu 07.01.2018

Consumer Electronics Show (CES), cel mai influent eveniment din domeniul tehnologiei de ultimă generaţie se va desfăşura săptămâna viitoare, iar Alexa şi Google Assistant vor fi puşi faţă în faţă din nou, potrivit Business Insider.

Anul trecut, Alexa a fost câştigătorul declarat al CES, companii precum Ford şi Huwaei fiind de acord să integreze asistentul virtual al companiei Amazon în produsele lor.

De atunci, Alexa a câştigat din ce în ce mai mult din piaţă – Amazon spune că a vândut „zeci de milioane” de produse care aveau integrate asistentul virtual. Cel mai popular produs din această categorie a fost Amazon Echo Dot, care a avut un succes neaşteptat în perioada sărbătorilor.

Anul acesta, Google plănuieşte să revină în forţă. În timp ce produsul Google Home încă este departe de Amazon Echo din punct de vedere al cotei de piaţă, compania care face parte din gigantul Alphabet, încearcă să câştige teren. Google susţine că a vândut peste 6,7 milioane de difuzoare Home şi Home Mini, în perioada sărbătorilor.

Specialiştii se aşteaptă ca ambele companii să facă anunţuri cu privire la noi parteneri, noi produse şi noi moduri de a utiliza asistenţii digitali. LG a anunţat deja că va prezenta un nou model de televizoare, ce vor avea integrate Google Assistant, iar o companie numită Vuzix va lansa o pereche de ochelari smart ce au asistentul Alexa integrat.