Cum arată cel mai bogat cuplu din istoria lumii, Jeff şi MacKenzie Bezos: S-au cunoscut la muncă, au fost logodiţi după trei luni şi au o avere mai mare decât oricine altcineva din lume

Autor: Alex Ciutacu 20.01.2018

Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, nu a fost singur când a creat de la zero cea mai mare companie de retail online, pe care analiştii o estimează ca fiind prima companie din lume cu potenţialul de a atinge valoarea de o mie de miliarde de dolari, potrivit Business Insider.

Soţia sa, MacKenzie, a fost alături de acesta pe parcursul întregii sale călătorii în lumea antreprenoriatului.

În cadrul unui interviu acordat CBS, ea a descris perioada în care îşi urmărea soţul construind Amazon de la zero: „Pentru mine, să îţi urmăreşti soţul, acela pe care îl iubeşti, având o astfel de aventură, mă face să mă gândesc – ce este mai bine de atât?”.

Astăzi, Bloomberg estimează valoarea lui Bezos ca fiind de 105 miliarde de dolari – devenind astfel cel mai bogat om din istorie, potrivit CNN.

MacKenzie şi Jeff s-au cunoscut pentru prima dată în cadrul firmei de investiţii D.E. Shaw. MacKenzie era cercetător asociat iar Jeff era vicepreşedinte al firmei. Jeff a fost prima persoană care a intervievat-o pe MacKenzie, amândoi fiind absolvenţi ai Princeton.

„Cred că soţia mea este pregătită, deşteaptă, inteligentă şi frumoasă, dar am avut norocul de a-i vedea CV-ul înainte de a o cunoaşte personal, deci am ştiut exact cât e de inteligentă”, a glumit acesta în cadrul unei discuţii cu publicaţia Vogue.

După ce ea a primit jobul, cei doi au devenit colegi de birou. „Toată ziua îi ascultam râsul fabulos”, povesteşte ea pentru Vogue. „Cum să nu te îndrăgosteşti de râsul acela?”.

Prima lor întâlnire a venit în urma unei invitaţii din partea ei la prânz. În următoarele trei luni s-au căsătorit, iar în următoarele şase s-au căsătorit.

Mai târziu, Jeff i-a spus soţiei de o idee de business pe care o avea. MacKenzie a spus că, deşi ea nu este un om de business, putea recunoaşte pasiunea din vocea soţului ei atunci când acesta vorbea. În anul următor, 1994, aceştia şi-au dat demisia şi au călătorit la Seattle pentru a fonda Amazon.

MacKenzie a devenit contabil pentru Amazon, şi a fost unul dintre primii angajaţi ai companiei.

Până în 1999, cuplul a locuit într-o casă închiriată, cu un singur dormitor, potrivit Wired. Astăzi, ei deţin cinci case în Statele Unite, în Medina, Washington, Beverly Hilld, Van Horn, Texas şi Manhattan.