Scandal între acţionarii Iaşitex pentru o tranzacţie de 5 mil. lei cu acţiuni Chimcomplex Borzeşti

Autor: Mădălina Dediu Panaete 10.01.2018

Consiliul de Administraţie al Iaşitex (IASX) a convocat pe 12 februarie Adunarea Generală a Acţionarilor pentru a iniţia o acţiune în răspundere împotriva administratorilor companiei ca urmare a faptului că aceştia au adus prejudicii societăţii după ce au parafat cumpărarea a 3,46 de milioane de acţiuni Chimcomplex Borzeşti de la A2 Impex.

Cumpărarea de acţiuni Chimcomplex de către Iaşitex s-a făcut la un preţ mediu de 1,49 de lei per acţiune, adică un total de peste 5 milioane de lei pentru întreg pachetul.

 Ambele companii, atât Chimcomplex, cât şi Iaşitex, au ca acţionar majoritar compania A2 Impex, care îl are în spate pe omul de afaceri Ştefan Vuza, conform celor mai recente date.

Astfel, A2 Impex deţine un pachet de 63% din acţiunile producătorului de textile Iaşitex. Celălalt acţionar important în companie este SIF II Moldova (29% din acţiuni). De asemenea, A2 Impex este acţionar majoritar în cadrul Chimcomplex, având 84,5% din acţiuni. Iaşitex, producător de textile, are o capitalizare bursieră de 20,2 milioane de lei.