Angajaţii din oraşele mari încep să refuze joburi aflate la o distanţă prea mare de casă

Autor: Adelina Mihai 11.01.2018

Angajaţii din Bucureşti, din Cluj sau din Timişoara încep să refuze oferte de muncă în companii care au sediul la o distanţă mai mare de casă şi care ar presupune pierderea a mai mult de două ore pe zi în trafic.

„Am avut candidaţi care refuză oferte de muncă pentru că ar petrece prea mult timp în drumul până la serviciu. Majo­ritatea celor care refuză sunt din zona de blue collar - logis­tică şi white collar - poziţii de entry level. Practic, în logis­tică refuză joburile de la ieşirea din oraş, de pe A1, unde sunt cele mai mari centre de logistică, iar în zona de white collar se evită aglomeraţia din Pipera“, a spus Oana Tufăroiu, sales & operations director la firma de recrutare Humangest.

Lipsa metroului din unele zone şi aglomeraţia tot mai mare de pe străzile din Bucureşti în intervalul 8-10 dimi­neaţa fac ca unele zone din Capitală să fie evitate de cei aflaţi în căutarea unui nou loc de muncă.

„Mai sunt şi candidaţii pentru unele posturi din industriile răsfăţate, unde este mare căutare de angajaţi, cum este IT-ul, unde refuzurile vin din partea celor de pe poziţii de specialist sau nivel mediu şi senior“, a spus Oana Botolan Datki, SEE managing partner în cadrul companiei cu activităţi de HR Consulteam.