Minerii de Bitcoin şi alte criptomonede ar putea consuma anul acesta de două ori mai multă energie decât România

Autor: Roxana Petrescu 12.01.2018

Minerii de Bitcoin şi alte criptomonede ar putea avea nevoie anul acesta de 140 TWh de energie pentru a alimenta foamea pe care aceste instrumente financiare au stârnit-o la nivel global. Nivelul este de peste două ori mai mare faţă de consumul annual de energie al României.

“Energia necesară pentra a crea criptomonedele anul acesta ar putea depăşi cererea de energie din Argetina şi ar putea fi un factor de creştere pentru producătorii de energie regenerabilă din SUA şi China”, scriu jurnaliştii de la Bloomberg. Tot ei mai spun că nivelul estimat pentru anul acesta este mai mare decât cererea de energie estimată pentru alimentarea automobilelor electrice în 2025.

Ce sunt criptomonedele şi cum poţi să cumperi Bitcoin, Ethereum, Ripple sau altcoins. Tot ce trebuie să ştii despre criptomonede, ICO şi portofele electronice şi cum transformi monedele virtuale în bani adevăraţi

"Dacă va continua tendinţa de apreciere a criptomonedelor, atunci ne aşteptăm că aceasta să fie însoţită şi de creşterea consumului de energie”, se mai precizează în articolul realizat de Bloomberg.

De altfel, mineritul de criptomonede a depăşit consumul de energie estimat pentru 159 de ţări, dar încă este prea devreme pentru ca această tendinţă să mişte cumva acţiunile producătorilor de energie.