Bezos vs Trump? Cel mai bogat om din istorie va oferi imigranţilor burse şcolare în valoare de 33 de milioane de dolari

Autor: Alex Ciutacu 13.01.2018

Jeff Bezos, CEO-ul companiei Amazon, oferă 33 de milioane de dolari în burse şcoalare, pentru imigranţii fără documente, absolvenţi de liceu în Statele Unite, transmite TheDreamUS, un grup educaţional non-profit, potrivit Wall Street Journal.

Bursa, înfiinţată de Jeff şi MacKenzie Bezos, va finanţa 1.000 de studenţii încadraţi în statusul DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals), potrivit unui comunicat de presă.

DACA este o formaţiune administrativă menită să evite deportarea tinerilor care au ajuns în Statele Unite de când erau copii. DACA îi protejează de deportare pe tinerii imigranţi fără documente  şi le obţine carte de muncă. Sub administraţia Trump, nu se mai pot înscrie persoane noi în program.

Fiecare beneficiar al burselor oferite de familia Bezos ar primi o bursă totală de 33.000 de dolari împărţită pe o durată de cinci ani, pentru a-şi acoperi costurile de educaţie. Aproape 3.000 de studenţi fac parte din programul grupului de a ajuta tinerii imigranţi, cunoscuţi drept „Visători”.

Bezos, 54 de ani, a transmis într-un comunciat de presă că tatăl său a imigrat în SUA din Cuba, la vârsta de 16 ani, fără să cunoască limba engleză.

„Cu multă tărie de caracter şi determinare – şi ajutorul unei organizaţii remarcabile din Delaware – tatăl meu  a devenit un cetăţean de excepţie, şi continuă să dea înapoi ţării care l-a binecuvântat în atât de multe moduri”, a transmis Jeff Bezos.

Trump şi Bezos au făcut schimb de replici înţepătoare în perioada dinaintea alegerilor prezidenţiale. Trump a continuat să atace Amazon prin postările de pe contul său de Twitter, dojenind recent Serviciul Poştal din SUA pentru că taxează retailerul „cu atât de puţin...făcând Amazon din ce în ce mai bogată”.

De asemenea, preşedintele a criticat relatările publicaţiei Washington Post, pe care Bezos o deţine, potrivit WSJ.