Samsung: Piaţa smartphone-urilor a ajuns în 2017 la 4,5 milioane unităţi. Valoarea vânzărilor a depăşit un miliard de euro. Modelele premium, de peste 600 de euro, au generat 35% din valoarea totală a vânzărilor

Autor: Ioana Nita 15.01.2018

Modelele premium, de peste 600 de euro, au generat 35% din valoarea totală a vânzărilor şi circa 10-12% din numărul total de unităţi comercializate.



Numărul de smartphone-uri vândute anul trecut în Ro­mânia a crescut cu 9%, ajungând la 4,5 milioane, iar valoarea vânzărilor a în­registrat un avans şi mai mare, de 27%, în condiţiile în care cererea pentru modelele premium este tot mai mare.

Astfel, valoarea pieţei de profil a depăşi pragul de un miliard de euro, potrivit reprezentanţilor autohtoni ai gigantului sud-coreean Samsung, liderul pieţei de smartphone-uri, atât la nivel global, cât şi local.

„Piaţa de smartphone-uri a evoluat anul trecut în linie cu aşteptările, înregistrând o creştere de 9% din punct de vedere cantitativ şi de 27% din punct de vedere valoric. Este un fenomen normal faptul că a crescut mai mult în valoare, dat fiind că se preferă tot mai mult smartphone-urile din zona «mid» şi «high»“, a declarat Cristian Cojocaru, şeful diviziei telecom din cadrul Samsung România.