Tranzacţie pe piaţa de vopsele. Fondul de investiţii RC2 îşi majorează participaţia la Policolor printr-o achiziţie de 3,3 mil. euro

Autor: Alina-Elena Vasiliu 16.01.2018

♦ Ion Florescu, acţionar majoritar al fondului de investiţii RC2: Credem că un exit oportun din Policolor poate avea loc doar după ce investiţia în noua fabrică este finalizată, aşadar după 2019.



Fondul de investiţii cipriot Reconstruction Capital 2 (RC2), acţionar în producătorul de lacuri şi vopsele Policolor, îşi majorează participaţia de la 40% la 55,36%, într-o tranzacţie de 3,3 milioane de euro. Astfel, RC2 devine acţionar majoritar al Policolor, printr-o serie de achiziţii indirecte, şi anunţă că se gândeşte deja la exit, după ce Policolor va finaliza construcţia unei noi fabrici în zona Militari din Bucureşti, în 2019.

„RC2 doreşte să îşi mărească participaţia directă sau indirectă în Policolor S.A. de la 40% la 55,36% prin achiziţia de acţiuni în fonduri de investiţii cu activitate concentrată în România al căror principal activ este în cadrul producătorului român de lacuri şi vopsele, respectiv au împreună 60% din companie. RC2 doreşte să achiziţioneze 22% din acţiunile fondului Reconstruction Capital (RC) şi 10% din acţiunile Fondului Român de Investiţii (RIF), valoarea tranzacţiei fiind estimată la 3,3 mil. euro”, spun reprezentanţii RC2.