Volkswagen detronează Toyota: Producătorul german a vândut 10,7 milioane de maşini în 2017, şi devine cel mai mare producător de automobile din lume. Scandalul Dieselgate devine deja o amintire îndepărtată

Autor: Alex Ciutacu 17.01.2018

Volkswagen a detronat compania Toyota Motor anul trecut, şi a devenit cel mai mare producător de automobile din lume pentru prima dată, bazându-se pe cererea din ce în ce mai mare înregistrată pe pieţele din Rusia şi Brazilia, potrivit Associated Press.

Producătorul a înregistrat vânzări record, vânzând 10,7 milioane de automobile în 2017, în creştere cu 4,4% faţă de 2016, în timp ce competitorul Toyota a declarat că a vândut 10,35 de milioane de maşini în 2017, în creştere cu 2% faţă de 2016.

Vânzările Volkswagen au fost sporite de o lună decembrie puternică, în care au crescut cu 8,5%. Compania transmite că a înregistrat creşteri masive în  Rusia şi Brazilia, şi creşteri semnificative în China şi Statele Unite.

Succesul companiei Volkswagen vine la doar doi ani şi trei luni de la scandalul Dieselgate, iar producătorul face eforturi de a-şi reconstrui imaginea de brand.

„Ne bucurăm să recâştigăm încrederea clienţilor”, a transmis CEO-ul Matthias Mueller.