Studiu: O treime din companiile de îmbrăcăminte si încălţăminte întârzie plata datoriilor cu peste 360 zile, iar 40% au risc ridicat de insolvenţă

Autor: Roxana Rosu 19.01.2018

O treime din companiile active din domeniul îmbrăcămintei, încălţămintei şi a accesoriilor întârzie plata datoriilor pe termen scurt cu peste 360 de zile, iar 40% dintre companiile din acest domeniu au un risc ridicat de intrare în insolvenţă, arată un studiu realizat de Creditinfo România pentru certificarea Strongest in Romania aferentă acestui domeniu.

Alte 28% dintre companii de profil îşi plătesc datoriile în intervale cuprinse între 3 luni şi 1 an şi doar  40% dintre companiile din acest domeniu au capacitatea de a-şi plăti datoriile în intervale mai scurte de 90 de zile.

Practic, în domeniul producţiei de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii doar doi din cinci clienţi au capacitatea de a şi plăti furnizorii la termen.

”Dacă ai clienţi/parteneri din acest domeniu ai şanse de peste 32% să ai întârzieri la plată de peste 360 de zile”, spune Aurimas Kacinskas, CEO Creditinfo România.

Situaţia este agravată şi de faptul că 40% dintre companiile din acest domeniu au un risc ridicat de intrare în insolvenţă

„Pe măsură ce timpul trece, şansele de recuperare a unei datorii scad iar intrarea în insolventă a clientului respectiv (de la care ai de recuperat acea datorie) adaugă atât timp cât şi costuri suplimentare.”, adaugă Aurimas Kacinskas.