Zeci de protestatari din ţară au ajuns în Capitală.Mesajul Jandarmeriei pentru protestul anunţat azi

Autori: Petriana Condrut , Mediafax 20.01.2018

"Am venit să protestăm împotriva modificării legilor Justiţiei. Sunt anumite lucruri care pot să încurce DNA să aresteze corupţii. Nu cred că se va schimba ceva cu protestul, dar sper", a declarat unul dintre tinerii ajunşi de la Sibiu în Gara de Nord.

"Mi-aş dori foarte mult ca tinerii din ziua de azi să fie mult mai responsabili, mai informaţi, să dăm mai departe informaţiile pe care le avem. Să facem, poate, mai multă educaţie în şcoli. Pentru asta am venit, sper să fim mulţi, să fim uniţi", a afirmat o tânără venită în Capitală la protest.

Zeci de oameni au ajuns sâmbătă, în jurul prânzului, în Gara de Nord, veniţi de la Sibiu, pentru a participa la mitingul organizat împotriva modificărilor justiţiei.

Mobilizare a fost şi în Cluj, acolo unde zeci de persoane au pornit, sâmbătă dimineaţă, cu maşinile personale pentru a participa la mitingul anunţat la Bucureşti.

”Dacă un grup de clujeni a pornit acum 11 zile pe jos spre Bucureşti pentru a protesta faţă de modificările la legile justiţiei, dacă noi ne-am adunat să mergem cu maşinile atunci şi bucureştenii trebuie să iasă masiv la protestul de sâmbătă pentru a da un semnal către ţară şi către Europa că aşa nu se mai poate. Guvernarea PSD trădează poporul prin tot ceea ce legiferează”, a spus unul dintre participanţi.

Maşinile plecate din Cluj-Napoca se vor întâlni pe traseu cu alte maşini în Târgu-Mureş şi Braşov şi vor continua deplasarea spre Bucureşti în coloană.

Un alt grup a plecat spre Capitală la iniţiativa fostului senator UDMR de Cluj, Eckstein Kovacs Peter, care a declarat corespondentului MEDIAFAX că prezenţa lor este simbolică, ”una vie”.

De asemenea, alţi clujeni au pornit spre protestul din Bucureşti cu trenul sau cu avionul.

Pe de altă parte, grupul de persoane care a pornit din Cluj-Napoca în 10 ianuarie, pe jos, spre Bucureşti în ”Marşul speranţei” a ajuns sâmbătă dimineaţă la Primăria Otopeni de unde vor pleca spre Capitală, urmând să ajungă în Piaţa Universităţii în jurul orei 17.

Sorin Bobiş, iniţiatorul acţiunii, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că ”Marşul speranţei” a fost lung şi obositor, ”dar a meritat fiecare kilometru parcurs”.

”Suntem în regulă, oricât am fi de obosiţi, din Otopeni până în Piaţa Universităţii şi pe brânci am ajunge. Am ajuns un grup de 18 persoane în Bucureşti iar până în Piaţa Universităţii ni se vor alătura alte persoane”, a spus Bobiş.

Jandarmeria Română a transmis, în ultimele ore, mai multe mesaje pe pagina de Facebook, îndemnând participanţii la calm.

"#Participi la o adunare publică? Tu stiai că jandarmii sunt #obligaţi prin lege să intervină în cazul în care manifestaţia îşi pierde caracterul paşnic, se tulbură grav ordinea publică, se pune în pericol viaţa, integritatea corporală a cetăţenilor sau există ameninţări cu devastări ori distrugeri de clădiri şi alte bunuri de interes public sau privat. #Siguranţa_ta_ne_preocupă!"

#Participi însoţit de copii la adunări publice? Ţine minte! #Supraveghează-i permanent pe cei mici şi îndepărtează-te de persoanele sau grupurile violente ori care instigă. #Siguranţa_ta_ne_preocupă", sunt mesajele postate pe pagina Jandarmeriei.