Câteva sute de protestatari s-au strâns în Piaţa Universităţii din Bucureşti

Autori: Andreea Traicu , Mediafax 20.01.2018

"În seara aceasta protestăm împotriva modificărilor legilor justiţiei care au fost aprobate de Parlament şi împotriva modificărilor codurilor penale care au fost anunţate. Nu uităm de codul fiscal sau de formularul 600, nici de criza economică în care coaliţia de la guvernare a dus ţara (puterea de cumpărare a scăzut dramatic din cauza inflaţiei, cursul EURRON se află la maxim istoric, peste 4.66, iar datoria externă a României a crescut cu 1.3 miliarde EUR în primele 10 luni ale lui 2017). Şi nu uităm de dispreţul pentru democraţie şi transparenţă al PSD-ALDE-UDMR", se arată în mesajul postat pe Facebook de comunitatea Coruptia Ucide.

Mai mulţi protestatari au venit, în ultimele ore, din Constanţa, Timişoara, Sibiu, Suceava, Bacău sau Cluj. Ei au fost aşteptaţi în Gara de Nord de alţi proteststari, inclusiv unii membri ai galeriilor de fotbal.

Printre cei din Timişoara se aflau şi suporteri ai echipei locale de fotbal.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat, pentru MEDIAFAX, că au fost aduse forţe de ordine şi alte judeţe ale ţării pentru a interveni la protest, în cazul în care va fi necesar.

"Pentru a ne îndeplini obiectivele de siguranţă publică, comandantul acţiunii are posibilitatea de a apela la colegi pentru a întări dispozitivele, în cazul în care va fi nevoie. S-a apelat la colegi din alte judeţe, precum Prahova şi Dolj, iar aceştia sunt pregătiţi să suplimenteze dispozitivele de ordine publică dacă va fi nevoie", a declarat, pentru MEDIAFAX, Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.