Una din două companii vrea să-şi majoreze cu peste 10% numărul de angajaţi în 2018

Autor: Cristina Bellu 22.01.2018

Efervescenţa de pe piaţa muncii va continua şi în acest an, astfel că una din două companii din România in­ten­ţionează să-şi crească cu până la 10% numărul de sa­la­riaţi, potrivit unei analize a Ziarului Financiar realizată pentru anuarul Who’s Who in business - Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business.

Studiul, la care au participat 300 de manageri de com­panii din România, arată că 51,4% dintre companii îşi vor creşte numărul de salariaţi cu 0-10% în 2018, în timp ce în cadrul a 17% dintre angajatori numărul angajaţilor va creşte cu peste 10%.

„Orange va continua să recruteze şi în 2018, conform pla­nului de dezvoltare a businessului şi în strânsă legătură cu ritmul de creştere al companiei. Ne dorim să ne men­ţi­nem în continuare statutul de angajator de top în Româ­nia, oferind cât mai multe oportunităţi de angajare şi dez­vol­tare profesională“, spune Liudmila Climoc, şeful Orange România, liderul pieţei locale de telefonie mobilă.

La polul opus se află 0,9% dintre companii, care apreciază că numărul salariaţilor va scădea cu peste 10% în 2018, în timp ce 6,9% indică o scădere de 0-10% a numărului de angajaţi.

Sofiane Benmaghnia, şeful Holcim România, o com­pa­nie din topul marilor jucători din industria materialelor de construcţii, apreciază că numărul de angajaţi va evolua în funcţie de necesităţile de business, iar Virgil Şoncutean, CEO Allianz-Ţiriac Asigurări, cel mai mare jucător din pia­ţa locală de asigurări, este de părere că vor exista arii în care va creşte numărul de salariaţi şi arii în care va scă­dea, în funcţie de dinamica businessului şi de gradul de digitalizare.