Tot ce trebuie să ştii despre criptomonede: Cum poţi să investeşti în criptomonede?

Autor: Alex Ciutacu 23.01.2018

Cum poţi să investeşti în criptomonede? Aceasta este una dintre cele mai populare întrebări din domeniul investiţiilor, după ce piaţa monedelor digitale a ajuns la o capitalizare totală de 500 de miliarde de dolari. 

Investiţia în criptomonede se poate face în două moduri: Cumpărarea unei criptomonede care a fost deja lansată sau investiţie în lansarea unei criptomonede noi – ICO (Initial Coin Offering).

Ce sunt criptomonedele şi cum poţi să cumperi Bitcoin, Ethereum, Ripple sau altcoins. Tot ce trebuie să ştii despre criptomonede, ICO şi portofele electronice şi cum transformi monedele virtuale în bani adevăraţi

În primul caz, investiţia se face prin intermediul exchange-urilor. Pentru a putea accesa un astfel de exchange, utilizatorul trebuie să îşi creeze un wallet ( portofel virtual), care poate fi accesat de către utilizator printr-un cod unic, denumit cheie privată.

Potrivit noilor reglementări, denumite AML (Anti Money Laundering – împotriva spălării de bani), platformele ar trebui să aibă date despre despre clienţi – KYC (Know Your Customer – cunoaşte-ţi clientul).

Unele platforme de exchange, la crearea wallet-ului cer o poză cu cartea de identitate, şi un selfie în care utilizatorul trebuie să ţină cardul bancar în mână, lăsând la vedere ultimele 4 cifre de pe card, pentru a dovedi că este al său. Nu toate platformele se conformează acestor reglementări.

După ce acest proces de identificare este complet, utilizatorii pot începe să cumpere monede cu bani fiat.

A doua variantă de investiţie, este cea într-o monedă digitală care urmează să se lanseze – procedură numită ICO (Initial Coin Offering).

ICO-urile reprezintă corespundentul IPO-urilor, utilizat pentru a strânge capital în vederea lansării unei noi monede digitale.

Peste 3,4 miliarde de dolari au fost investiţi în 211 ICO-uri lansate cu succes în anul 2017.